Följ med på resan

Naturen är inte alltid med oss..4 stora gossebarn varav 2 föddes med änglavingar..Men vi gläds åt att mamma Kiwi och "Björnbröderna" idag mår bra.
6/1 Idag är det oroligt, det bäddas och bäddas..
Dag 59, nu e det riktigt nära. Ser ut som det blir 4 jättebebisar 😱
Dag 57, Nu börjar det bli riktigt tungt tycker tjockisen Kiwi. Hon gör inte så många knop. Nu är fostret helt färdigutvecklat och denna sista tiden lägger dom bara på sig vikt

Nu är Kiwi inne på dag 52 från sista parningen. Hon äter inte upp hela skålen med mat vilket innebär att nu får det bli mindre mängd mat men fler ggr / dygn istället.

Fostrets utveckling dag 50-56
Fostret är färdigbildat och kan nu kännas, fostrens hjärtslag kan höras och man kan ibland se hur de rör sig.
Tiken är nu mest besvärad av sin vikt och sitt omfång och skall i denna period vänjas vid sin valplåda. Mjölkkörtlarna är spända och fulla med mjölk. För tik som får sin första valpkull kommer troligen mjölken i samband med valpningen.

Livmodern är mycket stor och fostren kan röra sig tämligen fritt i fosterhinnorna. Fostren är nu ca 15 cm långa.

Dag 50, Kiwi trivs allra bäst på golvet där det e svalt och skönt.
Dag 47, idag har vi röntgat för att se många pluttar som ska ut. 4 valpar, nu hoppas vi allt går bra ❤
Vecka 6 Öronsnibbarna och ögonlocken växer och täcker i slutet av veckan örongång och ögon. De yttre könsorganen börjar förändra sig i riktning till han- och honkönsorgan.. I början av veckan skiljs tårna helt, och i slutet av veckan bildas klorna. Morrhår börjar växa ut. Tarmsystemet lämnar navelsträngen och befinner sig nu placerad i bukhålan. Vecka 6. Hos tiken ses en svag rosafärgning av bröstvårtorna, och beroende på antalet valpar i livmodern vill buken tillta lite i omfång.
Under vecka 5 formas ögonlocken och morrhåren och ögonfransarna anläggs. Örsnibbarna växer, så de nästan täcker örongången. Bröstvårtor och de yttre könsorganen börjar utvecklas. Valpfostrets tassar börja forma sig, som senare blir till trampdynor och tår.. Omkring dag 33 stängs gommen, så efter detta datum kan inte längre gomspalt uppstå.. Tarmsystemet som fortfarande är i navelsträngen börjar nu att bildas. Överhuvudtaget är det den mest riskfulla tiden där kemikalier och andra saker kan skada fostret, nu över.
2019-12-05, Jaha, då va det bekräftat, parningen hade lyckats. Dag 30 vecka 4 Man kan nu tydligt skilja på fram- och bakben. Örsnibbarna är synliga som ett litet flabb, öronen och ögonen blir bildade i denna vecka. Fosterblåsorna kan i detta stadium kännas som små bubblor på ca. 2,5 cm.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

22.01 | 16:11

hej vi vill gärna köpa en lillebror till vår baltzar som är 4 år från kennel bassador vi vill ha en trefärgad hane, hoppas på tur.

...
21.01 | 14:58

svar på mitt tidigare kommentar

...
21.01 | 13:19

Hej Anita, skriv gärna till mailen istället // Lena Stengl

...
20.01 | 17:19

Hej Vi vill gärna köpa en lillebror till vår Baltzar som är 4 år från Kennel Bassador. Vi vill ha en trefärgad hane. Hoppas på tur

...
Du gillar den här sidan