Välkommen till Kennel COCKERSTENGLS

Här bor vi.

Vi (Lena & Tommy) är familjen Stengl och vi driver en liten kennel för Basset Hound, vi har även fött upp Cocker då det va med den rasen intresset växte. Ja det kan man säkert förstå om man tittar på vårt Kennelnamn........Cockerstengls......men nu e de som det e, vi har funderat på att byta namn......men ärligt talat, visst kan man ha en Basset med prefixet Cockerstengls framför 😉😀
Vi bor i ett litet naturskönt samhälle utanför Olofström som heter Vilshult.
Vi kan ännu inte skryta med en massa års erfarenhet, men vårt mål och ambition är att föda upp friska, pigga, trygga, harmoniska och sociala valpar enligt rasstandard, SKK's regler och efter konstens alla andra regler, våra valpar föds och lever med oss i hemmet. 

Så här började det =)

COCKERN: Jag har alltid haft Cockern som favorithund och eftersom svart & vit är en kombination som jag älskar så köpte jag mig en liten Dixie. Sen träffade jag Tommy och min lycka va total när även han föll för Dixie. Han ville inte vara sämre och köpte sig en liten Black & Tan hane ”Ludde”. Ja det va så det hela startade. 
Varför har vi då valt cockern.......det är en lagom stor hund och passar till alla typer av familjer. Cockern fungerar utmärkt som sportig och aktiv sällskapshund. Cockern är läraktig, vänlig, livlig, lekfull och ibland egensinnig. Rasen har stort behov av närhet och kroppskontakt.
Cockern ska vara en positiv, nyfiken och öppen hund.
Vår första cockerkull såg dagens ljus 2010

BASSET: Basset Hound är ju en lite ovanligare hundras och det va just det vi skulle ha. Vi ville ha en liten "maskot" bland alla våra cockrar och då bara såg jag henne....Daizy, en helt underbar liten röd/vit flicka med sina långa öron.

En Basset hound är en stor hund på korta ben, den är godmodig och tillgiven och är utpräglat social mot både människor och andra hundar. Det är en ganska självständig som kräver en del tålamod. Den älskar mat, tjuvar gärna om tillfälle ges  😀
Har man en gång  skaffat sig Basset så kan jag lova att nr 2 ganska snart  flyttar in i huset . Det som skulle vara en maskot hund blev till något betydligt mera. Vi blev helt "sålda" på rasen och vårat intresse för utställningar började ta fart, detta kan jag faktiskt skylla alla våra basset-vänner för, det va dom som väckte det intresset.
     
Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Annika | Svar 30.08.2020 18:09

Hej vi har länge letat efter en basset och är en aktiv familj på fyra som bor på landet
Vi har flera djur sen innan men önskar nu hund helst basset

Erika Strömstedt | Svar 23.07.2020 21:28

Hej!
Jag såg här på sidan att ni planerar Bassetvalpar. Jag är intresserad av att köpa en hund om det blir så att det tar sig. :)
Maila gärna tillbaka.

Lena Belfrage | Svar 21.05.2020 13:34

För länge sedan - början av 70-talet, träffade jag en Basetthan. Blev mkt förälskad i hunden och rasen. Intresserad av en valp eller vuxen hund. Bor i Uppsala.

Anna | Svar 03.05.2020 13:50

Hej!
Är alla valpar tingade?

Therese | Svar 30.04.2020 18:23

Hej
Har ni någon tik kvar i Hunger Games kullen?
Med vänlig hälsning,
Therese

Gael Mckirdy Johansson | Svar 05.01.2020 17:15

Hej, nu jag känna att det är dags för mitt 3.e Basset, har varit hundöras i 5 år! Kan ni informera mig om ni få välp i sommar, tack Med vänlig hälsning, Gael

Anna Hagberg | Svar 05.05.2019 10:17

Hej,
Jag söker en röd eller golden engelsk cocker spaniel valp. Ser att ni har cockrar i den färgen. Är det planerat för några valpar framöver?
/Anna

Mats o Rosvita | Svar 04.03.2019 14:20

har ni basset hane?
som valp att köpa eller som kan bli förtjust i vår 3åriga Hildegard Hound?
Vi finns i Skånes mitt med Hildegard o hennes lille storebror

Lena Stengl 04.03.2019 14:35

Hej Mats och Rosvita. Nej jag har ingen hane att låna ut för avel. // Lena

Gael Mckirdy Johansson | Svar 25.08.2018 19:16

Har du någon Basset valp på gång denna år eller näste vår?

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

16.08 | 18:15

Hej, jag undrar om ni har Basset välp på gång? Jag har ett 2 år gammal Shar Pie och vill hitta ett bra kompis till han, jag har haft Basset och älskar den ras.

...
21.03 | 16:17

Vad kul med Abbis sida. Jag håller tummar och tår för att det kanske ska finnas en valp till mig

...
09.07 | 20:16

Hej,

Jag skulle vilja fråga ni säljer någon Basset Hound valp. Hur mycket kostar den iså fall?

...
23.04 | 17:11

Hej, vi är ett par i 60 års åldern som slutat jobba och längtar efter hund. Vi har haft både basset och blodhund och kan tänka oss både valp och en omplacering

...
Du gillar den här sidan