Välkommen till Kennel COCKERSTENGLS

Här bor vi.

Vi (Lena & Tommy) är familjen Stengl och vi driver en liten kennel för Basset Hound, vi har även fött upp Cocker då det va med den rasen intresset växte. Ja det kan man säkert förstå om man tittar på vårt Kennelnamn........Cockerstengls......men nu e de som det e, vi har funderat på att byta namn......men ärligt talat, visst kan man ha en Basset med prefixet Cockerstengls framför 😉😀
Vi bor i ett litet naturskönt samhälle utanför Olofström som heter Vilshult.
Vi kan ännu inte skryta med en massa års erfarenhet, men vårt mål och ambition är att föda upp friska, pigga, trygga, harmoniska och sociala valpar enligt rasstandard, SKK's regler och efter konstens alla andra regler, våra valpar föds och lever med oss i hemmet. 

Så här började det =)

COCKERN: Jag har alltid haft Cockern som favorithund och eftersom svart & vit är en kombination som jag älskar så köpte jag mig en liten Dixie. Sen träffade jag Tommy och min lycka va total när även han föll för Dixie. Han ville inte vara sämre och köpte sig en liten Black & Tan hane ”Ludde”. Ja det va så det hela startade. 
Varför har vi då valt cockern.......det är en lagom stor hund och passar till alla typer av familjer. Cockern fungerar utmärkt som sportig och aktiv sällskapshund. Cockern är läraktig, vänlig, livlig, lekfull och ibland egensinnig. Rasen har stort behov av närhet och kroppskontakt.
Cockern ska vara en positiv, nyfiken och öppen hund.
Vår första cockerkull såg dagens ljus 2010

BASSET: Basset Hound är ju en lite ovanligare hundras och det va just det vi skulle ha. Vi ville ha en liten "maskot" bland alla våra cockrar och då bara såg jag henne....Daizy, en helt underbar liten röd/vit flicka med sina långa öron.

En Basset hound är en stor hund på korta ben, den är godmodig och tillgiven och är utpräglat social mot både människor och andra hundar. Det är en ganska självständig som kräver en del tålamod. Den älskar mat, tjuvar gärna om tillfälle ges  😀
Har man en gång  skaffat sig Basset så kan jag lova att nr 2 ganska snart  flyttar in i huset . Det som skulle vara en maskot hund blev till något betydligt mera. Vi blev helt "sålda" på rasen och vårat intresse för utställningar började ta fart, detta kan jag faktiskt skylla alla våra basset-vänner för, det va dom som väckte det intresset.
     
Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Anna Hagberg | Svar 05.05.2019 10.17

Hej,
Jag söker en röd eller golden engelsk cocker spaniel valp. Ser att ni har cockrar i den färgen. Är det planerat för några valpar framöver?
/Anna

Mats o Rosvita | Svar 04.03.2019 14.20

har ni basset hane?
som valp att köpa eller som kan bli förtjust i vår 3åriga Hildegard Hound?
Vi finns i Skånes mitt med Hildegard o hennes lille storebror

Lena Stengl 04.03.2019 14.35

Hej Mats och Rosvita. Nej jag har ingen hane att låna ut för avel. // Lena

Gael Mckirdy Johansson | Svar 25.08.2018 19.16

Har du någon Basset valp på gång denna år eller näste vår?

Lena Stengl 25.08.2018 19.50

Hej Gael, vi väntar på ett löp för Kiwi som kommer paras med Bozzon. Skriv gärna till min mail adress om det låter intressant.Därefter Salza +Bozzon.
Mvh Lena

Ann-Lis Karlström | Svar 03.04.2018 18.29

Hej!
Jag är intresserad av en cocker-tik till sommaren.
Jag har velat ha hund hela mitt liv och nu har jag möjlighet.
Hur ser det ut med dina valpar är de tinga

Vibeke Rivelsrud | Svar 03.04.2018 18.19

Hei,
Beklager å forstyrre, jeg er på jakt etter valp.
Her er litt info om meg: Jeg har 2 jenter på 6 og 12 år og er alenemor. Vi har tidligere hatt en cocker s

Ólöf | Svar 15.01.2018 18.27

Hi we are a couple from Iceland that moved recently to Göteborg and are very interested about getting a basset hound. We love dogs and have experience with dogs

Lena Stengl 16.01.2018 14.01

Hi ÓLÖF,
Please contact me on my email instead, I think it is easier to have contact there =)
cockerstengl@hotmail.se

BR // Lena

Minna Kjellman | Svar 24.06.2017 18.06

Hej! Vi är en familj i Kävlinge i Skåne som är intresserade av en Basset. Kontakta gärna oss på minna.kjellman@outlook.com
Mvh Minna,Johan och Enni

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

07.10 | 09:40

Hej Klara, skriv gärna till min mailadress istället
cockerstengl@hotmail.se

...
06.10 | 20:06

Hej! Är intresserad av att köpa en basset, planeras det några valpkullar i framtiden?

...
04.07 | 10:22

Hej Linn, det blir förhoppningsvis valpar i år, vi väntar på löp. Skriv gärna till min mail adress där jag kan ha bättre koll =)

// Lena

...
04.07 | 00:00

Hei fra Norge. Venter dere valper i den næreste fremtid? Vi er et par som just har forkorta vår beste venn basseten. Vi ønsker en valp.

...
Du gillar den här sidan